Je hebt het ongelofelijk druk. Gestresst, onzeker en niet lekker in je vel. Maar jij zit niet te wachten op open deuren. Op goedbedoelde adviezen over ‘meer ontspanning’ of ‘gewoon eens een afspraak afzeggen’. Jij weet heus wel dat als je je telefoon weglegt, je meer tijd over hebt. Dat het helpt om meer te sporten. Of gezond te eten. Dat je soms nee moet zeggen tegen de ander. Ik hoef jou niet te vertellen wie je bent, of wat je wilt.
Jij weet heus wel hoe je het anders kunt doen. En moet doen. Want zo kan het niet verder, je zit echt helemaal vast. En dat weet je van jezelf, want zo ben je.
Je zit alleen niet te wachten op hulp. Want je wilt het zelf doen. En doordat je het zelf wilt doen, raak je langzamerhand steeds meer de controle over jouw situatie kwijt. Het ‘zelf doen’ verschuift naar de schijn ophouden. Jezelf groot houden. En voel je je steeds minder jezelf. Voor anderen lijkt het of jij alles voor elkaar hebt, maar van binnen voel je je in de war.
Hoe paradoxaal ook, het zelf willen blijven doen zorgt ervoor dat je de controle verliest. Door zo streng voor jezelf te zijn, gebeurt er juist wat je niet wilt. Je raakt weg van je eigenlijke ik.
Wat je kunt doen om uit deze cirkel te stappen? Heel simpel. Gooi je vooroordelen over (zelf)hulp eens overboord. Hoe dubbel het misschien ook klinkt: Inwinnen van advies bij een coach of therapeut is geen eindstation, het is een beginpunt. Door op tijd hulp te zoeken geef je niet iets uit handen, je blijft juist zélf aan zet.
Vandaag nog zei een studente: ‘Dit zou toch eigenlijk iedereen moeten doen. Zo stom eigenlijk dat je er lang over doet om deze stap te zetten. Het gevoel van vrijheid die ik er nu voor terugkrijg gun ik eigenlijk iedereen’. En ze liep met een glimlach de deur uit.
Wil jij weer de touwtjes van jouw leven in handen krijgen? Ik leer je dat te doen op een manier die bij jou past. Meld je aan voor een gratis telefonisch consult of doe mee met de workshop studentgeluk.